5 low budget manieren om je huis een luxe uitstraling te geven

Je hoeft niet in een kast van een huis te wonen om een gevoel van luxe uit te stralen. En je hoeft ook geen miljoenen op je bankrekening te hebben staan. Je kunt zelfs heel low budget een paleisje voor jezelf en je huisgenoten creëren. Met de volgende tips krijg je dat binnen no-time voor elkaar!

Less is more

Niet alleen in de mode, maar ook in het interieur geldt deze tip. Want als er een ding opvalt aan de irritant perfecte inrichtingen op Pinterest, is het wel het minimalistische interieur. En dat geeft niet alleen rust en ruimte, maar dus ook het gevoel van luxe. Zeker in combinatie met strakke witte muren. En vul je boekenkast niet tot de nok vol, maar slechts een paar boeken met rustige kleuren. Zet voor de rest niet te veel accessoires op bijvoorbeeld de salontafel en de vensterbank.

3 is je lucky number

Al het goede komt in drieën. Zo ook in je interieur. Nu zijn wij Nederlanders en mensen in het algemeen dol op symmetrie, maar wie het echt goed wil doen, gaat nu dus voor trio’s. Dit valt meteen op en heeft daardoor een exclusieve uitstraling. Denk hierbij aan drie kussens op de bank, drie schilderijtjes aan de muur of drie kaarsen op de tafel.

Kies één eyecatcher

Elke ruimte heeft een centraal punt nodig. Kies dus voor één eyecatcher. Bijvoorbeeld een gigantisch schilderwerk op een lege muur of een enorm beeld in het midden van de kamer. Daarnaast kun je deze tip ook toepassen op de muur of de vloer. Kies een wand die je in een felle kleur verft of met een druk behang bekleed. Op de vloer kun je kiezen voor een groot kleed met een print of een mooie opvallende houten vloer.

Kussens, kussens en nog eens kussens

Je kent het tv programma MTV cribs vast nog wel. Een kijkje in een reusachtige villa van de rijkste en beroemdste mensen ter wereld. En dan kwamen ze in de master bedroom, waar de magic happens. Wat al deze slaapkamers gemeen hadden, was dat de bedden waren bedekt met enorm veel kussens. En dat roept dan natuurlijk luxe op. Dus of het nu over je bed of bank gaat, wees niet te zuinig met kussens. Speel met patronen, kleuren en prints. Dat je ze er elke keer weer af moet gooien om fatsoenlijk te kunnen zitten of slapen, moet je maar even aan wennen. Het gaat nu eenmaal om het idee.