De zolderkamer inrichten doe je zo!

De zolder is bij de meeste huishoudens een ruimte die niet efficiënt benut wordt. Maar de zolder hoeft natuurlijk niet een ruimte te zijn die alleen als opslag gebruikt wordt, of waar een klein bureautje staat die nooit wordt gebruikt. Je kunt er dus veel beter gebruik van maken dan dat je nu waarschijnlijk doet. Wil je je zolder opnieuw inrichten, maar weet je niet zo goed hoe? Dan kan je hier zeker wat inspiratie opdoen!

Slaapkamer

De zolder inrichten als slaapkamer is zeker een leuk idee. Vooral onder een hellend dak zorgt een zolderkamer voor een knus en gezellig gevoel. Ideaal voor een slaapkamer dus. Je kiest het beste voor rustige, lichte kleuren als je een slaapkamer op zolder gaat maken. Zo lijkt de ruimte groter en voelt het niet benauwd door de schuine wanden die te donker zijn.

Werkkamer

Als je in alle rust wil kunnen werken, is de zolder het ideale plekje. Een kantoor op zolder is dan ook een populaire keuze. Vaak is er op zolder plaats voor niet veel meer dan een bureau en wat kantoormateriaal. Zo heb je ook niet te veel afleiding. Een belangrijk aspect bij het inrichten van de zolder als kantoor is de lichtinval. Zorg zeker voor enkele ramen en daardoor natuurlijk licht. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een dakkapel aan te laten bouwen. Hierdoor heb je ook nog eens meer ruimte. Win-win!

Lounge- of hobbykamer

Een derde optie is de zolder inrichten als lounge- of hobbykamer. Zo maak je van de bovenste kamer van het huis een erg gezellige omgeving. Je kan bijvoorbeeld een pooltafel installeren. In dit geval moet je er wel voor zorgen dat de zoldervloer stevig genoeg is om het gewicht te kunnen dragen. Daarnaast kun je een lekkere bank neerzetten met daarnaast een klein koelkastje waar je drinken in koud kan zetten. Zo hoef je de hele avond niet naar beneden zodat je de ultieme relax avond kan beleven met je vrienden.

Speelkamer

De laatste optie is een speelkamer te creëren voor de kinderen. Veel mensen hebben midden in de woonkamer speelgoed liggen waardoor ze er continu over struikelen en het op moeten ruimen. Wanneer je op zolder een speelkamer maakt voor de kinderen heb je hier geen omkijken naar. De kinderen kunnen hier hun gang gaan en je hoeft niet elke dag op te ruimen. Ook wel leuk dat de kinderen hun lego of autobaan kunnen laten staan en de volgende dag verder kunnen bouwen. Zo ben jij blij en je kinderen ook.