Deze kamerplanten zijn geschikt voor iedereen bij wie planten dood gaan

Planten zorgen niet alleen voor meer zuurstof in je kamer, maar ze staan ook nog eens hartstikke leuk in elk interieur. Maar hoe kan het toch dat alle planten bij jou meteen dood gaan terwijl je nog zo je best doet om ze in leven te houden? Wij hebben zes kamerplanten voor je op een rijtje gezet die zelfs jij onmogelijk dood kunt laten gaan.

Aloë Vera

Laten we maar gelijk beginnen met de Aloë Vera plant. Over deze plant hoef je je echt geen zorgen te maken. De Aloë Vera is namelijk namelijk super makkelijk in leven te houden en staat ook nog eens super mooi op bijvoorbeeld je vensterbank. Deze plant heeft weinig water nodig. In de zomer maximaal 1x per week en in de winter gaat de Aloë Vera in winterslaap en heeft de plant maar 1x in de maand water nodig.

Yucca

Als je de Yucca in huis haalt geef je je kamer gelijk een tropische upgrade. De Yucca lijkt namelijk wel een beetje op een palmboom en wordt dan ook wel de palmlelie genoemd. De plant ziet er niet alleen tropisch uit, maar heeft daardoor ook nog eens weinig water nodig. Deze plant heeft pas water nodig als de grond helemaal droog aanvoelt.

Philodendron

De Philodendron heeft verschillende varianten en is dus echt makkelijk in verzorging. Kamerplanten zoals deze zijn gevoelig voor teveel water, dus perfect voor iemand die planten vergeet water te geven. Je mag de plant pas water geven als je merkt dat de grond droog begint te worden. Appeltje eitje dus.

Pannenkoekenplant

Ben jij niet zo op de hoogte van verzorging van kamerplanten? De pannenkoekenplant heeft geen direct zonlicht nodig en af en toe water wat water. Perfect voor iemand zoals jij, die regelmatig vergeet om planten water te geven. Geen ramp als je hem een keer vergeet, maar laat hem geen maanden droog staan.

Drakenbloedboom

De drakenbloedboom lijkt een beetje op de Yucca maar is iets smaller. Mocht je de Yucca dus iets te lomp vinden in bijvoorbeeld je kleine studentenkamer, dan is deze perfect. Ook deze plant heeft maar af en toe wat water nodig wanneer die wat droger aanvoelt.

Cactus

Heb jij zelfs moeite om bovenstaande planten in leven te houden en gaan alle planten dood? Dan ben jij klaar voor de cactus. De meeste zijn namelijk enorm makkelijk in onderhoud. Ze hebben nauwelijks water nodig, kunnen lang zonder en het maakt ook nog eens niet uit waar je ze neerzet. Daarnaast staan ze ook nog eens hartstikke leuk in je kamer.