Je huis klaar maken voor de kerst met een klein budget

Het is bijna weer zover, over een maand is het weer kerst. Dit houdt ook in dat het langzamerhand weer tijd wordt om je huis te gaan decoreren voor de kerst. De kerstperiode is super gezellig, maar kost ook veel geld. Denk aan decoraties, nieuwe outfit, eten en cadeaus. In dit blog lees je verschillende tips hoe jij je huis klaar kunt maken voor de kerst.

DIY kerstkrans

Een kerstkrans hoort bij de kerst, maar kunnen nog best prijzig zijn. Geen zorgen, je kunt je kerstkrans ook makkelijk zelf maken, voor een hoop minder geld. Je kan een kunst kerstkrans maken, maar je kan ook een echte kerstkrans maken of een kerstkrans van kerstballen, opties genoeg. Houdt jij meer van de standaard kerstkrans? Dan kun je kiezen uit een echte of neppe kerstkrans. Een echte kerstkrans ziet er natuurlijk een stuk echter uit, maar vergt ook wat meer werk om te maken en te onderhouden. 

Ben jij meer van de opvallende kerstkransen? Dan is de kerstkrans van kerstballen helemaal wat voor jou. Kies een kleur kerstballen uit en dan kan je beginnen met knutselen. Voor het maken van een kerstkrans heb je een piepschuimen ring nodig, waar je alles in kan steken en kan decoreren. Je kan je kerstkrans decoren zoals jij mooi vindt. Een leuke toevoeging aan je kerstkrans zijn lichtjes. Lichtjes maken de kerstkrans een stuk gezelliger en het kost niet al te veel moeite. Voor inspiratie kun je gebruik maken van Pinterest. 

DIY theelichthouder 

Theelichthoudertjes horen bij de kerst. Je ziet ze in iedere winkel rond de kerstperiode, maar theelichthoudertjes kosten vaak best veel geld. Geen zorgen, ik ga je vertellen hoe je voor weinig geld ook een leuke theelichthouder kan maken. De basis van je theelichthoudertje begint met een leuke potje. Je kan gebruik maken van een leeg potje van de groente. Je kan ervoor kiezen om het potje te verven, maar je kan het potje ook doorzichtig laten. 

Nu je de basis hebt kun je gaan beginnen met decoreren. Je kan de theelichthouder decoreren zoals jij het mooi vindt. Dit kan zijn met hout, mos, kerstballen, een vachtje etc. Er zijn een heleboel dingen waarmee je je theelichthouder kunt decoreren. Als je niet teveel geld wilt uitgeven aan decoratiespullen kun je eens een kijkje nemen bij de Action. 

Het belangrijkste met kerst

Het decoreren van je huis is uiteindelijk niet het belangrijkste van de kerst. Hoe cliché het ook mag klinken, de kerst draait om gezellig samen zijn en genieten met familie en vrienden. De rest is bijzaak. Je kan ook een leuke kerst hebben met een klein budget. Geniet ervan en dat is het allerbelangrijkste.