Maak je woonkamer klaar voor de zomer

Het is weer tijd om de zomer in huis te laten en het is dus nodig om je spullen van het voorjaar op te ruimen. Je moet je woonkamer weer zomers aan gaan kleden. De belangrijkste ingrediënten voor de zomer zijn zoals elk jaar de felle kleuren, de de helderheid en het licht. Het is makkelijk om je spullen van vorig jaar te pakken maar het is misschien leuker als je daar een aantal nieuwe accessoires aan toevoegt. In deze blog geef ik tips en stel ik je een aantal accessoires voor die je eventueel kan toevoegen. 

Pastelkleuren

Kleuren zijn van groot belang voor de sfeer in het huis en het is dus belangrijk om de juiste te kiezen. Lichte kleuren zorgen voor ruimte en warme kleuren zorgen voor sfeer en intimiteit. Het is dus slim om dit goed te combineren. In de zomer wil je veel wit in huis hebben met enkele warme tinten. Je kan het beste voor pasteltinten gaan. Pastelkleuren zijn namelijk heel erg makkelijk te combineren met wit en ze zijn deze zomer helemaal in. Voeg dus kussens, kunst en wandborden toe in deze mooie kleuren en geniet ervan. Wanneer je zorgt voor de juiste kleuren in je woonkamer ga je lekker de zomer in.

Lampenkap

Iets wat altijd leuk is om te hebben is een leuke nieuwe lampenkap. In de zomer heb je erg veel keus omdat de lichtinval dan niet zoveel uitmaakt. Een kap met open stukken kan bijvoorbeeld heel veel sfeer geven. Het kan er erg mooi uitzien en een rustige uitstraling geven. En dit geldt niet alleen voor lampen die hangen. Ook staande lampen kunnen er heel leuk uitzien met de juiste lampenkap. Vooral rieten lampenkappen in het bruin en wit gaan waarschijnlijk weer razend populair zijn deze zomer.

Tafels

Zoals ik net al zei is riet erg populair in de zomer. Maar dit geldt niet alleen voor lampenkappen maar ook voor bijzettafeltjes. Rieten bijzettafeltjes zijn erg simpel en relatief goedkoop maar ze zorgen voor een goede sfeer. Daarnaast kunnen lichte houten tafels ook erg mooi staan in je woonkamer. Vooral als je hem op een lichte plek neerzet kan het een heel open en zomers gevoel geven. Zorg er dus voor dat je ook hierbij de goede keuzes maakt in de zomer en dan komt het helemaal goed met je woonkamer in de zomer.