Budget bedroom make-over

Af en toe wil je gewoon iets anders. Een nieuwe garderobe, een nieuw kapsel of een nieuw interieur. Dat laatste kan nog wel eens flink wat geld kosten. Maar dat kan ook anders. Daarom hebben wij de beste budgettips voor je op een rijtje gezet. Ben jij ook toe aan een nieuwe look in je slaapkamer? Lees dan snel verder.

Een kleed over je bed

Het staat heel mooi om een groot kleed over het uiteinde van je bed te gooien en het is ook nog eens praktisch. Je kunt hem s’ nachts namelijk ook gebruiken als je het warm hebt. Kies bij een opvallend dekbed voor een rustig kleed en bij een rustig dekbed voor een opvallend kleed. Om een complete look te creëren kun je ook leuke kussentjes in dezelfde print speels op je bed neerleggen.  

Plantjes, plantjes, plantjes

Je kunt hierbij kiezen voor echte of neppe planten. Een echte plant is misschien niet zo’n goed plan voor de mensen met niet zo groene vingers onder ons. Als je geen groene vingers hebt en ook geen neppe plant wilt, kun je ook gaan voor een cactus. Die hebben namelijk zo weinig nodig dat je het bijna niet kan verpesten.

Het einde van je bed

Een bankje aan het voeteneinde van je bed kan zoveel meer doen voor je slaapkamer dan je misschien denkt. Het geeft je meer ruimte om spullen op de ruimen en het staat ook nog eens heel chique. Je kunt er een mooi kledingstuk op leggen of gewoon wat kleden en kussen om het echt een bank te maken.

Een groot schilderij of uitvergrote foto

Een groot schilderij aan de muur geeft je slaapkamer gelijk een nieuwe look. Het hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Bij de woonwinkel bij jou in de buurt hebben ze waarschijnlijk veel verschillende schilderijen voor een lage prijs. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf aan de slag. Dan kun je de kleuren helemaal zelf uitkiezen zodat het helemaal bij je slaapkamer interieur past. Voor een persoonlijke look kun je ook een foto laten bedrukken op een groot doek.

Verschillende kleuren

De kleur van je slaapkamer kan veel bijdragen aan de sfeer in je kamer. Het kan zelfs je gevoel beïnvloeden. Kalme kleuren zoals blauw, geel en groen zorgen voor een betere nachtrust. En als je voor een romantische sfeer wilt gaan, kies dan voor kleuren als oud roze of olijfgroen. Daarnaast geven felle kleuren juist een vrolijke sfeer. Kies een of twee kleuren pas hier je accessoires op aan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen je muren in een van deze kleuren te schilderen.

Zoveel mogelijk lampjes

Zeker s’ avonds zijn lampjes echt superleuk en gezellig. Denk hierbij een beetje aan kerstverlichting met een witte snoer of leuke lantaarntjes met verschillende kleuren. Deze kun je eigenlijk overal aan ophangen. Bijvoorbeeld over de bedrand, aan je boekenkast of over je spiegel. Laat die gezelligheid maar komen!