How to: een bed zoals op Pinterest

In Amerika is het een heel ding, een uitgebreid uitgerust bed. In Amerika leggen ze zomaar zes kussens op een bed in plaats van één. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik word helemaal hebberig als ik die mooie Pinterest inspo voorbij zie komen. Dus zie hier, de how-to blog om je bed op te maken zoals de meiden in Amerika.  

Inspiratie opdoen

De titel zegt het al, op Pinterest kun je heel veel inspiratie opdoen. Maak ook alvast een lijstje met wat je allemaal nodig denkt te hebben voor je bed. Zoals verschillende soorten en maten kussens, een sprei en dekbedovertrek. Zoek ook je inspiratie in fysieke winkels met een woonafdeling zoals Zara Home en H&M Home. Verder zijn er tal van YouTube filmpjes over hoe je je bed helemaal compleet kan maken met accessoires en dergelijke.

Accessoires kopen 

Als het goed is weet je nu wat je moet kopen om je bed zo mooi mogelijk op te maken. Dan is het nu tijd om de accessoires ook echt te kopen. Een Amerikaans bed heeft ontzettend veel kussens. We gaan even uit van een tweepersoonsbed. Deze beschikt meestal al over zeven kussens. Tip: koop twee hele grote kussens, twee normale (om op te slapen) en twee kleinere kussens. Plaats de kussen van groot naar klein tegen het hoofdeinde. Om het helemaal af te maken kun je nog een rolkussen hier tegenaan plaatsen. 

Kleuren

Kies voor je bed verschillende kleuren en texturen. De kussens waar je op slaapt kun je neutraal houden, en je dekbedovertrek ook. De sprei en dekens kun je bijvoorbeeld verschillend doen. Kies wel voor kleuren die elkaar complimenteren. Zorg dat je alleen warme en koele kleuren bij elkaar op je bed legt. Aardetinten zijn bijvoorbeeld erg mooi.