Kleine studentenkamer toch mooi inrichten? – Beste tips

Het jachtseizoen naar studentenkamers is weer begonnen. Als je geluk hebt heb je al een kamer gevonden. Dan volgt nu de grote uitdaging, het aankleden van de kamer. Dit kan op heel veel leuke manieren, ook al is je kamer heel klein. Hieronder volgen de beste tips om je studentenkamer zo slim en mooi mogelijk in te richten.

Lichte kleuren

Door het gebruik van lichte kleuren (wit, beige crème enz) zal de kamer een stuk groter en rustiger ogen. Dit betekent niet dat je een saaie eentonige kamer hoeft te krijgen. Door het gebruik van kleurrijke accessoires zal de kamer toch gezellig worden. De achtergrond blijft echter rustig en licht, waardoor de kamer er groot zal uitzien. Ook een spiegel aan de muur zorgt ervoor dat alles er groter en ruimer uitziet.

Multifunctionele meubels

Het gebruik van meubels met meerdere functies is heel handig om ruimte over te houden. Denk dan niet aan leren op bed, maar bijvoorbeeld aan een tafel waaraan je kan eten en kan leren. Ook een slaapbank is heel handig voor in een studentenkamer.

Planken aan de muur

Een klein detail, maar toch heel handig. Door planken aan de muur te hangen creëer je extra ruimte om je spullen op te bergen, zonder dat het veel plek inneemt. Het ziet er daarnaast ook nog eens gezellig uit.

Social media

Maak gebruik van social media om inspiratie op te doen. Denk hierbij aan Pinterest, Instagram of Tumblr! Hier worden vaak interessante ideeën op geplaatst die vaak ook goedkoop zijn om te realiseren. Perfect voor de studentenkamer dus.

Lichten en kaarsjes

Maak gebruik van lichtjes en kaarsjes om de boel gezelliger te maken, zodat je kamer geen donker hol wordt. We bedoelen dan natuurlijk niet dure designlampen, maar gewoon simpele kerstlichtjes of bureaulampjes. Daarnaast zorgen kaarsjes ook altijd voor veel gezelligheid.