Inspiratie nodig voor je interieur? Dit zijn de nieuwste trends!

Ieder jaar brengt weer nieuwe trends met zich mee. Het is leuk om af en toe je huis wat anders in te richten en je kan daar vast en zeker wat inspiratie voor gebruiken. De interieurtrends voor 2019 zetten we hier even voor je op een rijtje.

Verschillende tinten, dezelfde kleur

Het is tegenwoordig de trend om dezelfde kleur in je huis te gebruiken in verschillende tinten. Dit oogt chic en geeft een originele look.

Rond

Naast andere geometrische vormen die vaak terugkomen in interieurs zijn ronde vormen toch echt de winnaar. Ronde stoelen, lampen en tafels zijn voorbeelden die we niet meer weg kunnen denken.

Spiced honey

De nieuwste kleur van 2019 is spiced honey. Het is een combinatie van honing met amber, die een warme ondertoon geeft. Het karakter van de kleur zou je kunnen omschrijven als optimistisch. Het past vrijwel bij elk interieur, dus is perfect voor als je niet weet welke kleur je moet gebruiken.

Jungle

Sommige mensen vinden het geweldig, sommige mensen vinden het een verschrikking; jungle-achtige accenten in je huis. Grote groene kamerplanten, tropisch behang, vlinders en bloemen blijven echter voor menig mens een favoriet. Het blijft onvermijdelijk een trend in 2019.

Velvet

De zachte stof waar we allemaal stiekem van houden: velvet. We komen er niet onderuit. Ondanks dat het er soms een tikkeltje ordinair uit kan zien, kan je het met enige souplesse toch laten slagen in je nieuwe interieur. Banken, stoelen en poefjes van velvet zijn zeker een trend in 2019.

Wabi-Sabi

Nu de minimalistische, strakke interieurs helemaal uit zijn, is er plaats voor meer warmte en imperfectie. De zogenaamde Wabi-Sabi-trend, die is overgewaaid uit Japan, staat als tegenactie op het perfectionisme van deze strak gedesignde interieurs. De imperfectie van de jungle trend is hiermee goed te combineren.