Toffe woontrends die in 2020 worden verwacht

De zomervakantie zit er voor velen van ons op en we staan alweer bijna op het punt het najaar in te gaan. 2019 vlieg voorbij! Tijd om vooruit te kijken en een blik te werpen op de verwachte woontrends van 2020. In deze blog bekijken we enkele interieurtrends die we verwachten te gaan zien volgend jaar, zodat je vast op inspiratie op kunt doen.

Kleuren op de muur

Pak je verfspullen maar weer uit de kast, tape je wanden af en durf te kiezen voor kleur! Voorgaande jaren waren vooral de half geverfde muren met boven wit en onder kleur, maar dit verandert snel. De kleuren gaan we meer terugzien door hele kamers in een warme tint te schilderen, tot aan het plafond. Kies hierbij voor in de herfst en winter bijvoorbeeld voor kleuren als donkergroen, bordeaux of diep paars. Je kunt er zelfs voor kiezen meerdere van deze kleuren te combineren, maar dan is het wel echt gewaagd.

Natuurlijke elementen

Een blijvertje! Want ook voor de aankomende seizoenen blijven de natuurlijke elementen een grote rol spelen in het interieur. Denk hierbij aan het gebruik van natuurlijke materialen als leer, linnen, veel planten, hout en riet. Dit zien we terugkomen voor zowel meubels als accessoires. En waar er voor de lente voor lichte tinten gekozen werd, mogen de kleuren voor de herfst en winter juist weer wat warmer en rijker om je huis een warme touch mee te geven.

Stoere elementen

Als het gaat om accessoires aan we de stoere materialen terugzien. Denk hierbij aan denim, bakstenen muren, lederen meubels, glas, marmer en hout. Vooral zwart metalen wandrekken blijven trendy en zijn perfect om je mooiste spullen, meest dierbare foto’s en favoriete boeken in uit te stallen en aan te kleden met opvallende planten. En als je het niet al te gek wil maken maar wel met deze trend mee wil gaan kun je altijd kiezen voor een stoere eyecatcher. Een robuuste stalen lamp, een grote glazen deur of een stijlvolle houte tafel met stalen poten.

Maak het persoonlijk

Net zoals in de mode wereld merk je dat er trends worden gebruikt, maar dat eigenlijk alles weer mag en kan. Maak je interieur daarom zo persoonlijk mogelijk zodat jij je er helemaal lekker in voelt. Mix en match je eigen stijl samen met de opkomende trends en zoek naar de combinatie die jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Door persoonlijke foto’s, boeken, een DIY projecten toe te voegen krijg je al snel een persoonlijk tintje aan jouw interieur.