Hoe maak ik mijn kamer hip en trendy?

Wil jij jouw slaapkamer een hele andere look geven, zonder dat het veel geld kost? Dan is dit blog zeker wat voor jou. In dit blog lees je verschillende tips die je helpen met decoreren van je slaapkamer.

Tip 1: ga voor kleur 

Een van de tips die de uitstraling van je kamer meteen doet veranderen, is het kleuren van de muren. Het gebruik van kleur doet erg veel met een ruimte. Maar hoe kies je nu de juiste kleur? Bepaal eerst welke kleuren goed bij jou passen, maar ook goed passen bij de rest van het huis. Hou je meer van warme tinten of koele tinten? 

Wanneer je meer van de warme tinten bent, kun je het beste kiezen voor een bruin kleurenpalet. Bij het gebruik van bruin tinten is het goed om hier witte elementen aan toe te voegen, om te voorkomen dat de ruimte te donker wordt. 

Ben jij nou meer van de koele en frisse tinten? Kies dan wit of crème als basiskleur, hierbij passen veel verschillende kleuren. Het gebruik van pasteltinten is op het moment ook erg populair. 

Tip 2: kies voor gordijnen

Gordijnen zijn echte sfeermakers in iedere ruimte. Buiten het feit dat gordijnen een goede decoratie zijn, hebben gordijnen ook nog een zeer nuttige functie. Gordijnen houden 100% van het daglicht tegen. Vaak wordt er voor in de slaapkamer alleen gekozen voor een rolgordijn, die het daglicht gedeeltelijk tegenhoudt. Ga daarom voor rolgordijnen  met gordijnen. Rolgordijnen zijn vooral erg praktisch en in combinatie met gordijnen zorgt dit voor een gezellige uitstraling in je slaapkamer. 

Tip 3: leuke nachtlampjes

Nachtlampjes zijn een belangrijk in de inrichting van je hippe en trendy slaapkamer. Er zijn erg veel verschillende soorten nachtlampjes. Zo kun je kiezen voor een vloerlamp. Deze soort lampen zijn erg leuk in combinatie met een industriële look. 

Hanglampen zijn ook erg hip. Een hanglamp neemt relatief weinig ruimte in beslag en zorgt voor een open gevoel. Vooral in de wat kleine slaapkamers zijn deze lampen ideaal. De kleur van de lamp kan je afstemmen op het kleurenpalet van je slaapkamer. 

Naast de vloer- en de hanglampen heb je natuurlijk ook nog de tafellampen. De tafellamp kun je op nachtkastje plaatsen. Vooral lampen met waarom licht zorgen voor een gezellige sfeer in je slaapkamer. 

Tip 4: wanddecoratie

De laatste decoratietip die jouw slaapkamer helemaal compleet gaat maken is het gebruik van wanddecoratie. Doordat de rest van je slaapkamer helemaal bij elkaar past en relatief rustig is ingericht, kun je gebruik maken van een eyecatcher aan de wand. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een groot schilderij boven je bed te hangen. Zorg er wel voor dat het schilderij goed bij de rest van de kamer past. 

Naast een schilderij als eyecatcher kun je ook gebruik maken van de kleinere wanddecoraties. Denk hierbij aan fotolijstjes, lampjes, wandteksten of behang stickers. Hiermee maak je jouw kamer helemaal compleet.