Interieur en haarverzorging: wat is de link?

Iedere vrouw heeft er wel eens last van: wakker worden met lang, warrig haar alsof je in een wervelstorm terecht bent gekomen. Wat je er dan ook aan doet om het weer netjes in model te krijgen, het wil maar niet lukken.’’ Bad hair days’’ zijn bij iedereen dus wel bekend, maar wat kan je hier aan doen? Hier zijn een aantal tips om het beste uit je lange haar te halen.

Gebruik milde shampoo:

Lang haar kan het beste gewassen worden met milde shampoo. Dit kan je het beste met een kleine hoeveelheid shampoo doen en dit vervolgens zacht inmasseren bij de haaraanzet. Wanneer je het vervolgens afspoelt, gaat de shampoo vanzelf langs de haarpunten waardoor je haar met maar een beetje shampoo toch schoon wordt.

De hoofdhuid masseren:

Wanneer je de hoofdhuid masseert, stroomt er meer bloed naar de hoofdhuid waardoor de haargroei wordt gestimuleerd. Hiernaast geeft het natuurlijk ook een fijn gevoel.

Gebruik de juiste conditioner:

Bij droge of pluizige lokken is het erg belangrijk dat de juiste conditioner wordt toegepast. Deze conditioner moet gelijkmatig aangebracht worden en even moeten laten worden ingetrokken. Hierna is het belangrijk dat de conditioner goed wordt uitgespoeld. Het effect van een conditioner is dat de haarschubben een beschermlaag krijgen en dat het haar zacht wordt.

Probeer eens een haarmasker:

Een voedend haarmasker kan ook een uitweg bieden. Een haarmasker zorgt voor extra glans en een stevige structuur van het haar. Doe dit alleen niet te vaak. Eens in de twee weken een haarmasker geeft het optimale effect.

Slaap met losse haren en gebruik een goed kussen:

Het is beter voor lang haar om er los mee te slapen in plaats van met bijvoorbeeld een staart in. Ook zijn er bepaalde kussens die beter voor je haar zijn. Satijn beschadigd je haar bijvoorbeeld minder, maar ook andere kussens zijn handig: Haarpassie Helmond is distributeur van Beauty Pillow. Beauty Pillow is een kussen dat zorgt voor behouding van een prachtige huid en glanzend haar. Ook is het kussen verkoelend, houdt het het haar beter in model en voorkomt het pluis en klitten. Daarnaast biedt het kussen nog veel meer voordelen. Interesse? Neem snel een kijkje op hun website.