Zo fake je een schoon huis in 6 stappen!

Net als je lekker wilt gaan zitten gaat de telefoon. Je moeder, beste vriendin of nicht vraagt of ze onverwachts langs kan komen. Laat het nu net een rotzooi zijn in huis. Je huis moet schoon, en wel binnen 20 minuten! Onmogelijk? Nee hoor, zet je wekker maar en ga snel aan de slag met de volgende stappen!

Stap 1: opruimen

Ga alle kamers langs met bijvoorbeeld de wasmand en raap alles op wat in de weg ligt. Denk hierbij aan rondslingerende troep zoals tijdschriften, kleding, boeken, schoenen, sportspullen enzovoort. Stop alles in de wasmand en zet dit ergens waar het niet te zien is. Bijvoorbeeld in de kelder of op je slaapkamer. Alle troep is nu in ieder geval opgeruimd. En je hoeft je straks pas weer over deze wasmand met troep te ontfermen. 

Stap 2: aan de schoonmaak

Pak een nieuwe wasmand of een grote boodschappentas en gooi hier alle schoonmaakspullen in die je nu kunt gebruiken. Doekjes, schuursponsjes en allesreinigers zijn zeker een vereiste. Ga vervolgens langs elke kamer en maak alles snel schoon. Vergeet vooral niet oppervlaktes waar altijd vingerafdrukken op blijven zitten. Dit geeft al heel snel een onhygiënisch beeld. Spray ook een beetje allesreiniger in het rond voor een extra frisse geur in huis, of gebruik een speciale parfum voor in huis. Het is natuurlijk wel beter om iets meer tijd te nemen voor het schoonmaken van je huis. Een snelle schoonmaak bezorgt je op korte termijn een fijn gevoel, maar na langere tijd gaat de viezigheid zich toch weer ophopen. Gelukkig heeft je bezoek hier geen last van! 

Stap 3: weg met dat stof

Stof laat ook goed zien dat er niet wordt schoongemaakt. Maak de televisie, tafels en kasten vrij van stof. Pak snel de stofzuiger en rats hem zo snel mogelijk door je huiskamer heen. Of gebruik een plumeau. Dat gaat iets sneller en je hoeft je niet rot te sjouwen.

Stap 4: vuil opruimen in huis

Neem een grote vuilniszak en ga alle kleine prullenbakken in huis langs. Haal ook gelijk de prullenbak leeg in de keuken en zet al je je vuil neer in de achtertuin of op het balkon. Ruim ook de afwasbak op met alle vieze restjes eten. Voel je je al wat meer op je gemak

Stap 5: de boel vervangen

Ga aan de slag met wc rollen, keukenrollen en vervang het zeepje op het toilet. Hang schone handdoeken en theedoeken op. Kijk in de huiskamer of er nog overmatige dingen staan zoals stoelen, een poef of tafeltjes die de rust verstoren. Zet deze even tijdelijk in de slaapkamer of op het balkon. Nog één stap te gaan en je bezoek is welkom!

Stap 6: laatste loodjes

Met deze laatste stap zorg je voor de laatste puntjes op de ‘i’. Zet glazen en borden in de vaatwasser schud de kussens op de bank op, steek een kaarsje aan en dim de lichtjes. Je hebt nog 1 minuut om nog even in de spiegel te kijken of jij er ook tip top in orde uitziet. Nu ben je helemaal klaar voor het bezoek!